Code: BRC0021B
Description: Chive and parsley, raw, BrazilAllium schoenoprasum/ Petroselinum crispum << Cheiro verde (50% cebolinha verde, 50% salsa), cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ138-----Calculado
Energykcal33-----Calculado
Moistureg89,4-85,093,924,246,260,1681Analítico
Total carbohydratesg5,84-----Calculado
Available carbohydratesg3,19-----Calculado
Proteinsg2,78-1,703,9024,246,260,1681Analítico
Lipidsg0,43-0,300,6024,246,260,1681Analítico
Fiberg2,65-2,392,9024,246,260,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,55-0,652,4424,246,260,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,06-0,050,0721681,1742Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,02-0,000,0421681,1742Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,15-0,12-21681,1742Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg165-93,12372801,1681Analítico
Ironmg2,42-0,653,0421681Analítico
Sodiummg2,32-1,603,0421681Analítico
Magnesiummg23,0-23,023,02801,1681Analítico
Phosphormg46,0-26,965,221681Analítico
Potassiummg573-20694021681Analítico
Zincmg1,01-0,271,7021681,1747Analítico
Coppermg0,15-0,040,2621681Analítico
Seleniummcg0,40-0,100,7021745Analítico
Vitamin Amcg729-2070,002260,1607,1617Analítico
Vitamin Amcg364-1036262260,1607,1617Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,70-0,530,8721742Atribuído
Thiaminemg0,09-0,030,1621681Analítico
Riboflavinmg0,12-0,040,2021681Analítico
Niacinmg0,48-0,000,9521681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,42-0,080,7521681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg50,0-31,868,3-1681Analítico
Folatemcg112-39,0185-1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing2,78-----Calculado
Animal proteing0,00------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
260 - Bertoli R. Carotenóides e atividade pró-vitamínica A em condimentos e alterações decorrentes de dois tipos de cozimento [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 73 p.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).