Code: BRC0021E
Description: Fish, freshwater, Brazilian bocachico, whole, fresh, BrazilProchilodus cearensis << Peixe, água doce, corimba/curimatã, inteiro, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ976-----Calculado
Energykcal234-----Calculado
Moistureg62,0-62,062,0270,146Analítico
Total carbohydratesg3,15-----Calculado
Available carbohydratesg3,15-----Calculado
Proteinsg16,1-16,116,1270,146Calculado
Lipidsg17,6-14,420,7270,146Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,20-1,201,20270,146Analítico
Cholesterolmg117----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg7,33----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg6,74----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,88----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,12----1681Atribuído
Calciummg62,5----1681Atribuído
Ironmg0,79----1681Atribuído
Sodiummg73,3----1681Atribuído
Magnesiummg35,5----1681Atribuído
Phosphormg296----1681Atribuído
Potassiummg494----1681Atribuído
Manganesemg0,03----1681Atribuído
Zincmg1,01-0,402,002146Analítico
Coppermg0,05----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg2,92---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin CmgNA------
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing16,1-16,116,1270,146Analítico

Data source:

70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
146 - Rocha YR, Aguiar JPL, Marinho HA, Shrimpton R. Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia. Acta Amaz. 1982; 12(4): 787-94.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).