Code: BRC0021E
Description: Fish, freshwater, Brazilian bocachico, whole, fresh, BrazilProchilodus cearensis << Peixe, água doce, corimba/curimatã, inteiro, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 976 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 234 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 62,0 | - | 62,0 | 62,0 | 2 | 70,146 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 3,15 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 3,15 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 16,1 | - | 16,1 | 16,1 | 2 | 70,146 | Calculado |
| Lipids | g | 17,6 | - | 14,4 | 20,7 | 2 | 70,146 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,20 | - | 1,20 | 1,20 | 2 | 70,146 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 117 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 7,33 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 6,74 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,88 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Calcium | mg | 62,5 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Iron | mg | 0,79 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Sodium | mg | 73,3 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 35,5 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 296 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Potassium | mg | 494 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Zinc | mg | 1,01 | - | 0,40 | 2,00 | 2 | 146 | Analítico |
| Copper | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 2,92 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 16,1 | - | 16,1 | 16,1 | 2 | 70,146 | Analítico |
Data source:
70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.146 - Rocha YR, Aguiar JPL, Marinho HA, Shrimpton R. Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia. Acta Amaz. 1982; 12(4): 787-94.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/