Code: BRC0021T
Description: Peanut, roasted, with salt, BrazilArachis hypogaea L. << Amendoim, torrado, c/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 2590 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 625 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 1,31 | 0,60 | 0,62 | 1,69 | 3 | 51,218,323,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 16,9 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 7,87 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 27,5 | 5,69 | 22,5 | 33,7 | 3 | 51,218,323,1681 | Analítico |
Lipids | g | 51,8 | 1,92 | 50,3 | 54,0 | 3 | 51,218,323,1681 | Analítico |
Fiber | g | 8,99 | 2,33 | 7,54 | 11,7 | 3 | 51,218,323,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 2,50 | 0,62 | 1,97 | 3,17 | 3 | 51,218,323,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 9,74 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 29,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 14,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 39,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,33 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 375 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 159 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 260 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 495 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 2,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,68 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 5,14 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 7,47 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 97,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 27,5 | 5,69 | 22,5 | 33,7 | 3 | 51,218,323,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.218 - Li BW, Cardozo MS. Total dietary fiber content of selected nuts by two enzymatic-gravimetric methods. J Food Compos Anal. 1994; 7: 37-43.
323 - Oetker Produtos Alimentícios Ltda. Dados analíticos internos.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
