Code: BRC0022H
Description: Beverage, infusion, mate herb, 70% dry mater - 30% sticks and 70% , leafs - in 1 liter of water,Ilex paraguariensis St. Hil. << Bebida, infusão, erva-mate, chimarrão, (70g de matéria seca - 30% de ramos e 70% de folhas - em 1 L de água),, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 1 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 99,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total carbohydrates | g | 0,30 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,30 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Calcium | mg | 4,40 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Iron | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Sodium | mg | 0,32 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Magnesium | mg | 18,8 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Phosphor | mg | 4,10 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Potassium | mg | 68,3 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Manganese | mg | 3,40 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Zinc | mg | 0,23 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Copper | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 5,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
857 - Heinrichs R, Malavolta E. Composição mineral do produto da erva-mate (Ilex paraguariensis St Hil). Cienc Rural. 2001; 31(5): 781-51742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
