Code: BRC0022H
Description: Beverage, infusion, mate herb, 70% dry mater - 30% sticks and 70% , leafs - in 1 liter of water,Ilex paraguariensis St. Hil. << Bebida, infusão, erva-mate, chimarrão, (70g de matéria seca - 30% de ramos e 70% de folhas - em 1 L de água),,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 5 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 1 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 99,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total carbohydrates | g | 0,30 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 0,30 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Calcium | mg | 4,40 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Iron | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Sodium | mg | 0,32 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 18,8 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 4,10 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Potassium | mg | 68,3 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Manganese | mg | 3,40 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Zinc | mg | 0,23 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 857 | Analítico | 
| Selenium | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Niacin | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Folate | mcg | 5,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - | 
| Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - | 
| Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - | 
Data source:
857 - Heinrichs R, Malavolta E. Composição mineral do produto da erva-mate (Ilex paraguariensis St Hil). Cienc Rural. 2001; 31(5): 781-51742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/