Code: BRC0024A
Description: Oat, flakes, BrazilAvena sativaFloat, << Aveia, flocos, finos, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 1594 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 378 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 9,80 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 64,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 55,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 15,6 | - | - | - | 1 | 4 | Calculado |
Lipids | g | 8,60 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
Fiber | g | 9,50 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,50 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 1,56 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 3,19 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 3,05 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 47,5 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 4,41 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 4,59 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 117 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 152 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 333 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 2,61 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,44 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,55 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 4,44 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 1,34 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 55,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 15,6 | - | - | - | 1 | 4 | Calculado |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
