Code: BRC0024B
Description: Cauliflower, raw, BrazilBrassica oleracea var. botrytis L. << Couve-flor, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 113 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 27 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 91,6 | 1,29 | 90,0 | 92,8 | 4 | 4,83,160,527,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 5,43 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 3,01 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,98 | 0,74 | 1,10 | 2,90 | 4 | 4,83,160,527,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,26 | 0,05 | 0,21 | 0,33 | 4 | 4,83,160,527,1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,42 | - | 2,35 | 2,49 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,69 | 0,11 | 0,59 | 0,81 | 3 | 4,83,160,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 20,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,48 | - | 0,42 | 0,53 | 2 | 700,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 3,97 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 13,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 66,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 295 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,44 | 0,17 | 0,31 | 0,64 | 3 | 700,1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,03 | 0,02 | 0,02 | 0,05 | 3 | 527,700,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,60 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 2,00 | - | - | - | - | 83,160 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 1,00 | - | - | - | - | 83,160 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,11 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 41,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 60,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,98 | 0,74 | 1,10 | 2,90 | 4 | 4,83,160,527,1681 | Analítico |
Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.83 - Sant´anna ZM, Penteado MVC. Alterações dos carotenóides decorrentes do cozimento convencional e em forno de microondas em três hortaliças. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 53-8.
160 - Reyes FGR, Iguti AM, Sgarbieri VC. Comparative study of maize cultivars 30 days after pollination (30 DAP): carbohydrates and protein. Arch Latinoam Nutr. 1989; 39(1): 28-45.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
700 - Azcue JMP, Pfpiffpr WC, Donangelo CM, et al. Heavy metals in foods from the Paraiba do Sul River Valley, Brazil. J Food Compos Anal. 1988; 1: 250-8.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
