Code: BRC0024B
Description: Cauliflower, raw, BrazilBrassica oleracea var. botrytis L. << Couve-flor, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ113-----Calculado
Energykcal27-----Calculado
Moistureg91,61,2990,092,844,83,160,527,1681Analítico
Total carbohydratesg5,43-----Calculado
Available carbohydratesg3,01-----Calculado
Proteinsg1,980,741,102,9044,83,160,527,1681Analítico
Lipidsg0,260,050,210,3344,83,160,527,1681Analítico
Fiberg2,42-2,352,4924,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,690,110,590,8134,83,160,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,12---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg20,6---11681Analítico
Ironmg0,48-0,420,532700,1681Analítico
Sodiummg3,97---11681Analítico
Magnesiummg13,9---11681Analítico
Phosphormg66,0---11681Analítico
Potassiummg295---11681Analítico
Zincmg0,440,170,310,643700,1681,1747Analítico
Coppermg0,030,020,020,053527,700,1681Analítico
Seleniummcg0,60---11745Analítico
Vitamin Amcg2,00----83,160Calculado
Vitamin Amcg1,00----83,160Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,07----1742Atribuído
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmg0,11---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,12---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg41,7---11681Analítico
Folatemcg60,1----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,980,741,102,9044,83,160,527,1681Analítico
Animal proteing-------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
83 - Sant´anna ZM, Penteado MVC. Alterações dos carotenóides decorrentes do cozimento convencional e em forno de microondas em três hortaliças. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 53-8.
160 - Reyes FGR, Iguti AM, Sgarbieri VC. Comparative study of maize cultivars 30 days after pollination (30 DAP): carbohydrates and protein. Arch Latinoam Nutr. 1989; 39(1): 28-45.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
700 - Azcue JMP, Pfpiffpr WC, Donangelo CM, et al. Heavy metals in foods from the Paraiba do Sul River Valley, Brazil. J Food Compos Anal. 1988; 1: 250-8.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).