Code: BRC0024C
Description: Papaya, pulp, raw, Brazil (average of different varieties)Carica papaya L. << Mamão, polpa, in natura, Brasil (média diferentes variedades), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 184 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 43 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 88,0 | 0,81 | 86,9 | 88,8 | 5 | 51,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 10,7 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 8,89 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 0,57 | 0,14 | 0,46 | 0,82 | 5 | 51,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 0,25 | 0,13 | 0,12 | 0,38 | 5 | 51,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 1,83 | 0,79 | 1,04 | 2,63 | 3 | 1,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,44 | 0,10 | 0,35 | 0,58 | 5 | 51,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 18,3 | 9,35 | 7,60 | 24,9 | 3 | 801,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,21 | - | 0,19 | 0,23 | 2 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 2,44 | - | 1,63 | 3,26 | 2 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 16,6 | 6,02 | 10,2 | 22,2 | 3 | 801,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 10,8 | - | 10,7 | 10,9 | 2 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 173 | - | 126 | 221 | 2 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,03 | - | 0,01 | 0,04 | 2 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,07 | - | 0,07 | 0,07 | 2 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,69 | - | 0,02 | 1,36 | 2 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,30 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 115 | - | - | - | - | 102 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 57,5 | - | - | - | - | 102 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,29 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,03 | - | 0,03 | 0,03 | 2 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,04 | - | 0,03 | 0,04 | 2 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 0,52 | - | tr | 1,03 | 2 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | tr | tr | 2 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 80,4 | - | 78,5 | 82,2 | 2 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 37,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,57 | 0,14 | 0,46 | 0,82 | 5 | 51,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1 - Guedes ZBL, Oriá HF. Valor nutritivo de frutos comestíveis do Ceará. Rev Bras Ciênc Farm. 1978; 59(2): 91-7.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
102 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Occurrence of cis-isomers of provitamin A in Brazilian fruits. J Agric Food Chem. 1994; 42: 1306-13.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.