Code: BRC0024C
Description: Papaya, pulp, raw, Brazil (average of different varieties)Carica papaya L. << Mamão, polpa, in natura, Brasil (média diferentes variedades), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ184-----Calculado
Energykcal43-----Calculado
Moistureg88,00,8186,988,8551,1681Analítico
Total carbohydratesg10,7-----Calculado
Available carbohydratesg8,89-----Calculado
Proteinsg0,570,140,460,82551,1681Calculado
Lipidsg0,250,130,120,38551,1681Analítico
Fiberg1,830,791,042,6331,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,440,100,350,58551,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,08---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,07---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg18,39,357,6024,93801,1681Analítico
Ironmg0,21-0,190,2321681Analítico
Sodiummg2,44-1,633,2621681Analítico
Magnesiummg16,66,0210,222,23801,1681Analítico
Phosphormg10,8-10,710,921681Analítico
Potassiummg173-12622121681Analítico
Manganesemg0,03-0,010,0421681Analítico
Zincmg0,07-0,070,0721681Analítico
Coppermg0,69-0,021,3621681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg115----102Calculado
Vitamin Amcg57,5----102Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,29---11742Atribuído
Thiaminemg0,03-0,030,0321681Analítico
Riboflavinmg0,04-0,030,0421681Analítico
Niacinmg0,52-tr1,0321681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr-trtr21681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg80,4-78,582,221681Analítico
Folatemcg37,2----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,570,140,460,82551,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1 - Guedes ZBL, Oriá HF. Valor nutritivo de frutos comestíveis do Ceará. Rev Bras Ciênc Farm. 1978; 59(2): 91-7.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
102 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Occurrence of cis-isomers of provitamin A in Brazilian fruits. J Agric Food Chem. 1994; 42: 1306-13.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).