Code: BRC0024E
Description: Fish, freshwater, Gilded catfish, fresh, BrazilBrachyplatistoma flavicans << Peixe, água doce, dourado, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ422-----Calculado
Energykcal100-----Calculado
Moistureg77,7-76,279,3276,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg18,4-18,018,8276,1681Calculado
Lipidsg2,97-0,305,64276,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,94-0,801,07276,1681Analítico
Cholesterolmg27,4----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg1,57----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,75----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,19----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg12,1---11681Analítico
Ironmg0,15---11681Analítico
Sodiummg40,3---11681Analítico
Magnesiummg26,3---11681Analítico
Phosphormg189---11681Analítico
Potassiummg392---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg0,48---11681Analítico
Coppermg0,02---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg3,70---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin CmgNA------
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,4-18,018,8276,1681Analítico

Data source:

76 - Carvalho NLA, Lessi E. Elaboração de uma semi-conserva de pescado de água doce "picles de peixe". Tempo de cura, acidificação, textura e nível de sal. Acta Amaz. 1990; 20: 321-9.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

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