Code: BRC0026A
Description: Oat, flakes, fine, BrazilAvena sativaNeston,  << Aveia, flocos, finos, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1630 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 387 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 5,50 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 68,3 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 56,9 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 15,3 | - | - | - | 1 | 4 | Calculado | 
| Lipids | g | 8,40 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico | 
| Fiber | g | 11,3 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 2,50 | - | - | - | 1 | 4 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Total saturated fatty acids | g | 1,52 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,12 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 2,98 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Calcium | mg | 49,8 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Iron | mg | 4,62 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Sodium | mg | 4,81 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 123 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 159 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Potassium | mg | 349 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Manganese | mg | 1,97 | - | - | - | - | 896,1681 | Atribuído | 
| Zinc | mg | 2,74 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,46 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Thiamine | mg | 0,58 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Niacin | mg | 4,65 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 1,40 | - | - | - | - | 1681 | Analítico | 
| Folate | mcg | 57,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 15,3 | - | - | - | 1 | 4 | Calculado | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.896 - Lemos VA, Novaes CG, Bezerra MA. An automated preconcentration system for the determination of manganese in food samples. J Food Compos Anal. 2009; 22: 337-42.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/