Code: BRC0026C
Description: Passion fruit, pulp, raw, BrazilPassiflora edulis << Maracujá, amarelo, polpa, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 309 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 73 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 82,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 12,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 11,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,99 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Lipids | g | 2,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 1,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,79 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,22 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,28 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,94 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 5,35 | - | 5,30 | 5,39 | 2 | 801,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,56 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 1,58 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 22,3 | - | 16,6 | 28,0 | 2 | 801,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 50,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 338 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,39 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,80 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 108 | - | - | - | - | 102,1158 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 54,1 | - | - | - | - | 102,1158 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 19,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 9,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 1,99 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
102 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Occurrence of cis-isomers of provitamin A in Brazilian fruits. J Agric Food Chem. 1994; 42: 1306-13.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1158 - Silva SR, Mercadante AZ. Composição de carotenoides de maracujá-amarelo (Passiflora edulis flavicarpa) in natura. Ciênc Tecnol Aliment. 2002; 22(3): 254-8.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.