Code: BRC0026T
Description: Green pea, grain, raw, BrazilPisum sativum L. << Ervilha, grão, seca, partida, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1279 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 304 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 10,6 | - | - | - | 1 | 1536 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 68,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 43,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 17,1 | - | - | - | 1 | 1536 | Calculado |
| Lipids | g | 1,33 | - | - | - | 1 | 1536 | Analítico |
| Fiber | g | 25,0 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,51 | - | - | - | 1 | 1536 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,19 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,28 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,57 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 36,3 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 4,73 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 14,7 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 48,1 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 314 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 807 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 1,20 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 3,48 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,80 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 4,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | - | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | - | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,71 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 2,83 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,17 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 1,77 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 268 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 17,1 | - | - | - | 1 | 1536 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1536 - Carvalho OT. Carotenóides e composição centesimal de ervilhas (Pisum sativum L.) cruas e processadas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2007. 93 p.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/