Code: BRC0027A
Description: Cookie, simple (average of sereval types), Brazil << Biscoito, doce, simples (média de diferentes tipos), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1834-----Calculado
Energykcal435-----Calculado
Moistureg2,570,612,003,22351,246,270,341,1681Analítico
Total carbohydratesg76,3-----Calculado
Available carbohydratesg73,5-----Calculado
Proteinsg8,390,807,799,30351,246,270,341,1681Analítico
Lipidsg11,30,5910,812,0351,246,270,341,1681Analítico
Fiberg2,740,612,103,31351,246,270,341,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,430,321,081,70351,246,270,341,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg3,90---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg3,70---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg2,20---11681Analítico
Trans fatty acidsg1,58---11681Analítico
Calciummg54,5---11681Analítico
Ironmg1,76---11681Analítico
Sodiummg352---11681Analítico
Magnesiummg37,1---11681Analítico
Phosphormg166---11681Analítico
Potassiummg141---11681Analítico
Manganesemg0,78---11681Analítico
Zincmg0,980,070,931,0321681,1747Analítico
Coppermg0,17---11681Analítico
Seleniummcg4,80---11742Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg1,07----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg1,01---11681Analítico
Riboflavinmg0,42---11681Analítico
Niacinmg3,91---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,23---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,21----1742Atribuído
Vitamin Cmg6,22---11681Analítico
Folatemcg200----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
270 - Instituto de Tecnologia de Alimentos - ITAL. Dados analíticos internos. Campinas.
341 - Marilan Alimentos SA Ind e Com. Dados analíticos internos.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).