Code: BRC0027T
Description: Bean, white, raw, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Feijão, branco, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1316 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 311 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 11,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total carbohydrates | g | 60,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Available carbohydrates | g | 45,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 23,4 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Lipids | g | 0,85 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Fiber | g | 15,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alcohol | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 4,20 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,22 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,36 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Calcium | mg | 139 | - | - | - | 1 | 801 | Analítico |
| Iron | mg | 9,90 | - | - | - | 1 | 1405 | Analítico |
| Sodium | mg | 16,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 160 | - | - | - | 1 | 801 | Analítico |
| Phosphor | mg | 301 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 1795 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Zinc | mg | 3,30 | 0,66 | 2,54 | 3,68 | 3 | 526,681,1757 | Analítico |
| Copper | mg | 0,85 | - | 0,85 | 0,85 | 2 | 526,681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 2,60 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,44 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 0,48 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,32 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 388 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 23,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
526 - Andrade ECB, Barros AM, Magalhães ACP, et al. Comparação dos teores de cobre e zinco em leguminosas cruas e após serem processadas termicamente em meio salino e aquoso. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(3): 316-8.681 - Andrade ECB, Barros AM, Takase I. Avaliação da solubilidade de cobre e zinco em caldos de leguminosas. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(3): 386-8.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1405 - Santos LMG, Welz B, Araujo RGO, et al. Simultaneous determination of cd and fe in beans and soil of different regions of Brazil using high-resolution continuum source graphite furnace atomic absorption spectrometry and direct solid sampling. J Agric Food Chem. 2009; 57: 10089-94.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1757 - LIVRE LIVRE