Code: BRC0027T
Description: Bean, white, raw, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Feijão, branco, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1316-----Calculado
Energykcal311-----Calculado
Moistureg11,3----1742Atribuído
Total carbohydratesg60,3----1742Atribuído
Available carbohydratesg45,1-----Calculado
Proteinsg23,4----1742Calculado
Lipidsg0,85----1742Atribuído
Fiberg15,2----1742Atribuído
AlcoholgNA------
Ashg4,20----1742Atribuído
Cholesterolmg0,00----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,22----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,07----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,36----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg139---1801Analítico
Ironmg9,90---11405Analítico
Sodiummg16,0----1742Atribuído
Magnesiummg160---1801Analítico
Phosphormg301----1742Atribuído
Potassiummg1795----1742Atribuído
ManganesemgNA------
Zincmg3,300,662,543,683526,681,1757Analítico
Coppermg0,85-0,850,852526,681Analítico
Seleniummcg2,60---11745Analítico
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,21----1742Atribuído
Thiaminemg0,44----1742Atribuído
Riboflavinmg0,15----1742Atribuído
Niacinmg0,48----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,32----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg388----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing23,4----1742Atribuído
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

526 - Andrade ECB, Barros AM, Magalhães ACP, et al. Comparação dos teores de cobre e zinco em leguminosas cruas e após serem processadas termicamente em meio salino e aquoso. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(3): 316-8.
681 - Andrade ECB, Barros AM, Takase I. Avaliação da solubilidade de cobre e zinco em caldos de leguminosas. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(3): 386-8.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1405 - Santos LMG, Welz B, Araujo RGO, et al. Simultaneous determination of cd and fe in beans and soil of different regions of Brazil using high-resolution continuum source graphite furnace atomic absorption spectrometry and direct solid sampling. J Agric Food Chem. 2009; 57: 10089-94.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1757 - LIVRE LIVRE

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).