Code: BRC0028C
Description: Melon, pulp, raw, BrazilCucumis melo << Melão, polpa, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 102 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 24 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 93,0 | 1,71 | 91,3 | 94,7 | 3 | 1,51,307,362,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 5,70 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 4,50 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 0,61 | 0,11 | 0,48 | 0,68 | 3 | 1,51,307,362,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 0,15 | 0,13 | tr | 0,24 | 3 | 1,51,307,362,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 1,22 | 1,28 | 0,25 | 2,67 | 3 | 1,51,307,362,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,50 | 0,02 | 0,47 | 0,52 | 3 | 1,51,307,362,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 2,53 | - | 2,20 | 2,86 | 2 | 801,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 8,96 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 4,93 | - | 3,90 | 5,95 | 2 | 801,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 8,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 173 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 1,67 | - | - | - | - | 1255 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 0,83 | - | - | - | - | 1255 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,02 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 6,97 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 6,87 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,61 | 0,11 | 0,48 | 0,68 | 3 | 1,51,307,362,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1 - Guedes ZBL, Oriá HF. Valor nutritivo de frutos comestíveis do Ceará. Rev Bras Ciênc Farm. 1978; 59(2): 91-7.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
307 - Pak N. Fibra dietetica en alimentos chilenos. Centro de Nutrición Humana - Faculdad de Medicina/ Universidad de Chile. Santiago - Chile.
362 - Torres EAFS, Garbelotti ML, Neto JMM. The application of hierarchical clusters analysis to the study of the composition of foods. Food Chem. 2006; 99: 622-9.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1255 - Rodriguez-Amaya DB, Kimura M, Amaya-Farfan J. Tabela Brasileira de Composição de Carotenóides em Alimentos. Brasília: MMA. 2008. 100 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.