Code: BRC0028G
Description: Milk, goat, whole, fluid, Brazil << Leite, cabra, integral, fluído, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ279-----Calculado
Energykcal67-----Calculado
Moistureg87,90,5987,188,54126,208,209,211,261,469,1681Analítico
Total carbohydratesg3,52-----Calculado
Available carbohydratesg3,52-----Calculado
Proteinsg3,330,433,003,954126,208,209,211,261,469,1681Calculado
Lipidsg4,421,633,466,864126,208,209,211,261,469,1681Analítico
Fiberg0,00---1469Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,810,040,780,863208,209,211,261,469,1681Analítico
Cholesterolmg16,5---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,83---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,94---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,12---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,14---11681Analítico
Calciummg115-1121182126,1681Analítico
Ironmg0,10---11681Analítico
Sodiummg69,1---11681Analítico
Magnesiummg13,2-9,8016,72126,1681Analítico
Phosphormg105---11681Analítico
Potassiummg130---11681Analítico
Manganesemgtr---11681Analítico
Zincmg0,33---11681Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg1,30---11742Atribuído
Vitamin Amcg42,1----1742Atribuído
Vitamin Amcg41,5----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,07---11750Analítico
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,08---11742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,14---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,07---11742Atribuído
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg0,93----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing3,330,433,003,954126,208,209,211,261,469,1681Calculado

Data source:

126 - Teixeira Neto R, Van Dender AGF, Garcia EEC, et al. Pasteurização de leite de cabra por processo simplificado. Ciênc Tecnol Aliment. 1994; 14(2): 202-18.
208 - Gigante ML, Roig SM. Características físico-químicas do leite de cabra da região de São José do Rio Preto-SP. In: IV Congresso Nacional da SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1994; São Paulo.
209 - Schwab LM, Freitas RJS. Características físico-químicas do leite de cabra da região metropolitana de Curitiba - PR. In: Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos. Anais. 1995; Campinas.
211 - Bonassi IA, Martins D, Roça RO. Avaliação da composição química e propriedades físico-químicas do leite de cabra. Ciênc Tecnol Aliment. 1997; 17(1): 57-63.
261 - Benedet HD, Carvalho MW. Caracterização do leite de cabra no estado de Santa Catarina, Brasil. Ciênc Tecnol Aliment. 1996; 16(2): 116-9.
469 - Oliveira MA, Fávaro RMD, Okada MM, et al. Qualidade físico -química e microbiológica do leite de cabra pasteurizado e ultra alta temperatura, comercializado na região de Ribeirão Preto-SP. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(1): 104-9.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).