Code: BRC0029T
Description: Bean, red, cooked, whitout oil and unsalted, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Feijão, vermelho, cozido, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 445 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 105 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 66,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total carbohydrates | g | 20,4 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 13,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 8,67 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Lipids | g | 0,50 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Fiber | g | 7,40 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alcohol | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 3,50 | - | - | - | 1 | 272 | Analítico |
| Cholesterol | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total saturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Calcium | mg | 43,7 | - | - | - | 1 | 272 | Analítico |
| Iron | mg | 7,70 | - | - | - | 1 | 272 | Analítico |
| Sodium | mg | 2,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 100 | - | 43,6 | 158 | 2 | 272,801 | Analítico |
| Phosphor | mg | 142 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 403 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 2,60 | - | - | - | 1 | 272 | Analítico |
| Zinc | mg | 4,40 | - | - | - | 1 | 272 | Analítico |
| Copper | mg | 1,00 | - | - | - | 1 | 272 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 0,58 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Vitamin C | mg | 1,20 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Folate | mcg | 130 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 8,67 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
272 - OlIn: IVeira LFA, Costa NMB, OlIn: IVeira MGA, et al. Caracterização físico-química de amostras de arroz e feijão. In: IV Congresso Nacional da SBAN. Resumos dos trabalhos. 1996; São Paulo.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/