Code: BRC0030C
Description: Pear, with peel, raw, Brazil (average of different varieties)Pyrus communis << Pera, c/ casca, in natura, Brasil (média diferentes variedades), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ226-----Calculado
Energykcal53-----Calculado
Moistureg85,11,8983,287,0351,1681Analítico
Total carbohydratesg14,0-----Calculado
Available carbohydratesg11,0-----Calculado
Proteinsg0,400,160,240,57351,1681Calculado
Lipidsg0,230,120,110,35351,1681Analítico
Fiberg3,00-2,983,0121681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,270,010,270,28351,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg8,49-8,288,7121681Analítico
Ironmg0,21-0,090,3221681Analítico
Sodiummg0,49-tr0,9821681Analítico
Magnesiummg5,95-5,786,1221681Analítico
Phosphormg11,7-11,711,821681Analítico
Potassiummg109-10211621681Analítico
Manganesemg0,04-0,040,0421681Analítico
Zincmg0,08-0,070,0821681Analítico
Coppermg0,07-0,070,0821681Analítico
Seleniummcg0,09---11742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1607Calculado
Vitamin Amcgtr----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,20---11742Atribuído
Thiaminemg0,03-tr0,0621681Analítico
Riboflavinmgtr-trtr21681Analítico
Niacinmgtr-trtr21681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr-trtr21681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg2,60-2,362,8321681Analítico
Folatemcg6,52----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,400,160,240,57351,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).