Code: BRC0030T
Description: Beans, red, rawPhaseolus vulgaris L. << Feijão, vermelho, cru, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1325-----Calculado
Energykcal313-----Calculado
Moistureg11,8----1742Atribuído
Total carbohydratesg61,2----1742Atribuído
Available carbohydratesg46,0-----Calculado
Proteinsg22,5----1742Calculado
Lipidsg1,06----1742Atribuído
Fiberg15,2----1742Atribuído
AlcoholgNA------
Ashg3,50----1742Atribuído
Cholesterolmg0,00----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,15----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,08----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,59----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg121---1801Analítico
Ironmg6,69----1742Atribuído
Sodiummg12,0----1742Atribuído
Magnesiummg76,5-76,576,52801Analítico
Phosphormg406----1742Atribuído
Potassiummg1359----1742Atribuído
ManganesemgNA------
Zincmg2,74---11747Analítico
CoppermgNA------
Seleniummcg3,20---11745Analítico
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,21----1742Atribuído
Thiaminemg0,61----1742Atribuído
Riboflavinmg0,22----1742Atribuído
Niacinmg2,11----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,40----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Cmg4,50----1742Atribuído
Folatemcg394----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing22,5----1742Atribuído
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).