Code: BRC0031C
Description: Peach, raw, BrasilPrunus persica << Pêssego, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ176-----Calculado
Energykcal41-----Calculado
Moistureg88,4-87,489,3251,307,1681Analítico
Total carbohydratesg10,1-----Calculado
Available carbohydratesg8,19-----Calculado
Proteinsg0,88-0,830,94251,307,1681Calculado
Lipidsg0,18-tr0,36251,307,1681Analítico
Fiberg1,89-1,422,36251,307,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,50-0,470,53251,307,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,05---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg2,92-2,603,232801,1681Analítico
Ironmg0,24---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg6,97-4,449,502801,1681Analítico
Phosphormg16,8---11681Analítico
Potassiummg134---11681Analítico
Manganesemg0,06---11681Analítico
Zincmg0,09-0,060,1221681,1747Analítico
Coppermg0,02---11681Analítico
Seleniummcg0,10---11745Analítico
Vitamin Amcg47,0----102,1137,1612Calculado
Vitamin Amcg23,5----102,1137,1612Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,53---11742Atribuído
Thiaminemg0,06---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg3,55---11681Analítico
Folatemcg4,19----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,88-0,830,94251,307,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
102 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Occurrence of cis-isomers of provitamin A in Brazilian fruits. J Agric Food Chem. 1994; 42: 1306-13.
307 - Pak N. Fibra dietetica en alimentos chilenos. Centro de Nutrición Humana - Faculdad de Medicina/ Universidad de Chile. Santiago - Chile.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1137 - Sentanin MA, Rodriguez Amaya DB. Teores de carotenóides em mamão e pêssego determinados por cromatografia líquida de alta eficiência. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(1): 13-9.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).