Code: BRC0031E
Description: Fish, freshwater, saint peter, fillet, fresh, BrazilOreochromis niloticus << Peixe, água doce, tilápia, filé, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ393-----Calculado
Energykcal93-----Calculado
Moistureg78,22,0875,781,3612,416,434,487,493Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg18,11,7616,020,2612,416,434,487,493Calculado
Lipidsg2,30-2,012,602434,487Analítico
Fiberg0,000,000,000,004416,434,487,493Analítico
Alcoholg0,00-----assumido
Ashg1,381,380,184,11612,416,434,487,493Analítico
Cholesterolmg67,7----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,79----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,68----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,49----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg10,00----1742Atribuído
Ironmg0,56----1742Atribuído
Sodiummg52,0----1742Atribuído
Magnesiummg27,0----1742Atribuído
Phosphormg170----1742Atribuído
Potassiummg302----1742Atribuído
Manganesemg0,04----1742Atribuído
Zincmg0,33----1742Atribuído
Coppermg0,07----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg4,20----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,54----1742Atribuído
Thiaminemg0,04----1742Atribuído
Riboflavinmg0,06----1742Atribuído
Niacinmg3,90----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,16----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg1,58----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg24,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----assumido
Added sugarg0,00-----assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,11,7616,020,2612,416,434,487,493Analítico

Data source:

12 - Zapata JFF, Macedo BA, Martins SCS, Vasconcellos MEL. Salga rápida e secagem da tilápia do Nilo (Sarotherodon niloticus). Boletim SBCTA. 1986; 20(1/2): 17-28.
416 - Caula FCB, Oliveira MP, Maia EL. Teor de colesterol e composição centesimal de algumas espécies de peixes do estado do Ceará. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 959-63.
434 - Girardi F, Cardozo RM, Souza VLF, et al. Proximate composition and fatty acid profile of semi confined young capybara (Hydrochoerus hydrochaeris L. 1766) meat. J Food Compos Anal. 2005; 18: 647-54.
487 - Simões MR, Ribeiro CFA, Ribeiro SCA, et al. Composição físico-química, microbiológica e rendimento do filé de Tilápia tailandesa (Oreochromis niloticus). Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(3): 608-13.
493 - Visentainer JV, Saldanha T, Bragagnolo N, Franco MRB. Relação entre teores de colesterol em filés de tilápias e níveis de óleo de linhaça na ração. Ciênc Tecnol Aliment. 2005; 25(2): 310-4.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).