Code: BRC0032B
Description: Okra, raw, BrazilHibiscus esculentus L. << Quiabo, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ111-----Calculado
Energykcal26-----Calculado
Moistureg90,8-90,691,024,1681Analítico
Total carbohydratesg6,52-----Calculado
Available carbohydratesg2,45-----Calculado
Proteinsg1,77-1,631,9224,1681Calculado
Lipidsg0,20-0,100,3024,1681Analítico
Fiberg4,08-3,604,5524,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,72-0,600,8324,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg84,3-56,41122801,1681Analítico
Ironmg0,36---11681Analítico
Sodiummg0,87---11681Analítico
Magnesiummg45,5-41,150,02801,1681Analítico
Phosphormg54,6---11681Analítico
Potassiummg243---11681Analítico
Manganesemg0,45---11681Analítico
Zincmg0,52-0,450,5921681,1747Analítico
Coppermg0,16---11681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg48,3----1601Calculado
Vitamin Amcg24,2----1601Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,28----1742Atribuído
Thiaminemg0,10---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg5,47---11681Analítico
Folatemcg53,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,77-1,631,9224,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).