Code: BRC0032C
Description: Tangerine, ´Ponkã´, raw, BrazilCitrus reticulata << Tangerina, Ponkã, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ170-----Calculado
Energykcal40-----Calculado
Moistureg89,2---11681Analítico
Total carbohydratesg9,54-----Calculado
Available carbohydratesg8,60-----Calculado
Proteinsg0,85---11681Calculado
Lipidsg0,07---11681Analítico
Fiberg0,94---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,31---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg12,9---11681Analítico
Ironmg0,11---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg7,73---11681Analítico
Phosphormg12,5---11681Analítico
Potassiummg131---11681Analítico
Manganesemg0,04---11681Analítico
Zincmgtr---11681Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
Seleniummcgtr---11742Atribuído
Vitamin Amcg49,3----1607Calculado
Vitamin Amcg24,6----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,05---11742Atribuído
Thiaminemg0,06---11681Analítico
Riboflavinmg0,02---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,02---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg48,8---11681Analítico
Folatemcg11,6----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,85---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).