Code: BRC0032T
Description: Chickpea, flour, defatted, BrazilCicer arietinum L. << Grão-de-bico, farinha, desengordurada, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1350-----Calculado
Energykcal320-----Calculado
Moistureg10,00,859,4011,034,175Atribuído
Total carbohydratesg68,3----1742Atribuído
Available carbohydratesg50,5-----Calculado
Proteinsg17,90,4617,518,434,175Calculado
Lipidsg1,230,470,701,6034,175Atribuído
Fiberg17,85,2812,022,334,175Atribuído
AlcoholgNA------
Ashg2,530,761,703,2034,175Atribuído
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,13----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,28----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,55----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg45,1----1742Atribuído
Ironmg4,87----1742Atribuído
Sodiummg64,2----1742Atribuído
Magnesiummg166----1742Atribuído
Phosphormg318----1742Atribuído
Potassiummg848----1742Atribuído
ManganesemgNA------
Zincmg2,82----1742Atribuído
CoppermgNA------
SeleniummcgNA---11745Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,37-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,15----1742Atribuído
Thiaminemg0,49----1742Atribuído
Riboflavinmg0,11----1742Atribuído
Niacinmg1,77----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,49----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg438----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing17,90,4617,518,434,175Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
175 - Poltronieri F. Biodisponibilidade de ferro em grão de bico (Cicer arietinum L.) cozido e extrusado - estudo em ratos [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 99 p.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).