Code: BRC0033C
Description: Grape, raw, Brazil (average of different varieties)Vitis vinifera L. << Uva, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ241-----Calculado
Energykcal56-----Calculado
Moistureg85,23,1279,387,9651,1681Analítico
Total carbohydratesg13,7-----Calculado
Available carbohydratesg12,8-----Calculado
Proteinsg0,550,210,300,80651,1681Calculado
Lipidsg0,200,040,160,27651,1681Analítico
Fiberg0,93-0,920,9321681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,380,120,230,57651,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,07---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg7,582,785,3012,35801,1681Analítico
Ironmg0,16-0,140,1721681Analítico
Sodiummg3,96-tr7,9221681Analítico
Magnesiummg6,041,754,909,105801,1681Analítico
Phosphormg17,5-12,122,821681Analítico
Potassiummg160-15816121681Analítico
Manganesemg0,10-0,070,1321681Analítico
Zincmgtr-trtr21681Analítico
Coppermg0,08-0,050,1121681Analítico
Seleniummcg0,10---11745Analítico
Vitamin Amcg5,33----1607Calculado
Vitamin Amcg2,67----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,24---11742Atribuído
Thiaminemg0,01-tr0,0221681Analítico
Riboflavinmg0,01-tr0,0221681Analítico
Niacinmgtr-trtr21681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,02-tr0,0321681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg2,58-1,863,2921681Analítico
Folatemcg1,52----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,550,210,300,80651,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).