Code: BRC0033E
Description: Fish, freshwater, Peacock cichlid, whole, fresh, BrazilCichla ocellaris spp. << Peixe, água doce, tucunaré, inteiro, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ559-----Calculado
Energykcal132-----Calculado
Moistureg69,5-69,269,8270,146Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg23,1---170Calculado
Lipidsg4,65-2,306,00270,146Analítico
Fiberg0,00---2416,455Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,80-2,802,80270,146Analítico
Cholesterolmg159----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg1,70----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg1,16----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg1,16----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,03----1681Atribuído
Calciummg29,4----1681Atribuído
Ironmg0,41----1681Atribuído
Sodiummg86,6----1681Atribuído
Magnesiummg39,3----1681Atribuído
Phosphormg257----1681Atribuído
Potassiummg441----1681Atribuído
Manganesemg0,02----1681Atribuído
Zincmg1,50---1146Analítico
Coppermg0,15----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr----1681Atribuído
Riboflavinmg0,08----1681Atribuído
Niacinmg1,38----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin CmgNA------
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing23,0---170Analítico

Data source:

70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
146 - Rocha YR, Aguiar JPL, Marinho HA, Shrimpton R. Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia. Acta Amaz. 1982; 12(4): 787-94.
416 - Caula FCB, Oliveira MP, Maia EL. Teor de colesterol e composição centesimal de algumas espécies de peixes do estado do Ceará. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 959-63.
455 - Maia EL, Oliveira CCS, Santiago AP, et al. Composição química e classes de lipídios em peixe de água doce curimatã comum, Prochilodus cearensis. Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 433-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).