Code: BRC0033N
Description: Bread, wheat, light/diet, Brazil << Pão, trigo, forma, diet/light, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1023-----Calculado
Energykcal241-----Calculado
Moistureg36,01,9533,837,434,401Analítico
Total carbohydratesg49,8-----Calculado
Available carbohydratesg45,6-----Calculado
Proteinsg11,51,759,6313,134,401Analítico
Lipidsg0,530,180,330,6534,401Analítico
Fiberg4,211,212,855,1734,401Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,130,341,892,5234,401Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,12----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,23----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,12----1742Atribuído
Trans fatty acidsg-------
Calciummg105----1742Atribuído
Ironmg3,57----1742Atribuído
Sodiummg536----1742Atribuído
Magnesiummg25,8----1742Atribuído
Phosphormg135----1742Atribuído
Potassiummg85,1----1742Atribuído
Manganesemg0,55----1681Analítico
Zincmg1,38----1681Analítico
Coppermg0,07----1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,04----1742Atribuído
Thiaminemg0,46----1742Atribuído
Riboflavinmg0,32----1742Atribuído
Niacinmg4,08----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,05----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,31----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,56----1742Atribuído
Folatemcg154----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
401 - Anton AA, De Francisco A, Haas P. Análise físico-química de pães da cidade de Florianópolis e a situação dos alimentos integrais no Brasil. Alim Nutr. 2006; 17(4): 381-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).