Code: BRC0034B
Description: Parsley, raw, BrazilPetroselium spp. << Salsa (salsinha), crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ199-----Calculado
Energykcal47-----Calculado
Moistureg85,03,1983,188,73246,260,1681Analítico
Total carbohydratesg8,14-----Calculado
Available carbohydratesg5,23-----Calculado
Proteinsg3,910,563,264,233246,260,1681Calculado
Lipidsg0,560,050,530,613246,260,1681Analítico
Fiberg2,91-1,853,962246,260,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,440,571,782,773246,260,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,07---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,18---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg237---11681Analítico
Ironmg4,20---11681Analítico
Sodiummg3,04---11681Analítico
Magnesiummg23,0-20,925,22801,1681Analítico
Phosphormg65,2---11681Analítico
Potassiummg940---11681Analítico
Manganesemg2,48---11681Analítico
Zincmg1,74---11681Analítico
Coppermg0,26---11681Analítico
Seleniummcg0,70---11745Analítico
Vitamin Amcg1252----260,1607,1617Calculado
Vitamin Amcg626----260,1607,1617Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,53---11742Atribuído
Thiaminemg0,16---11681Analítico
Riboflavinmg0,20---11681Analítico
Niacinmg0,95---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,75---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg68,3---11681Analítico
Folatemcg185----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing3,910,563,264,233246,260,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
260 - Bertoli R. Carotenóides e atividade pró-vitamínica A em condimentos e alterações decorrentes de dois tipos de cozimento [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 73 p.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).