Code: BRC0035B
Description: Tomato, raw, BrazilLycopersicon esculentum << Tomate, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ74-----Calculado
Energykcal17-----Calculado
Moistureg94,50,8093,695,134,1681Analítico
Total carbohydratesg3,82-----Calculado
Available carbohydratesg2,22-----Calculado
Proteinsg1,040,200,811,2034,1681Calculado
Lipidsg0,17-tr0,3334,1681Analítico
Fiberg1,600,591,172,2734,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,440,030,400,4634,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,07---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg6,94---21681Analítico
Ironmg0,300,060,240,363700,1681Analítico
Sodiummg3,13---21681Analítico
Magnesiummg10,0---21681Analítico
Phosphormg21,8---21681Analítico
Potassiummg191---21681Analítico
Manganesemg0,060,010,040,073700,1681Analítico
Zincmg0,150,020,140,173700,1681Analítico
Coppermg0,070,030,040,114527,700,1681Analítico
Seleniummcg0,20---11745Analítico
Vitamin Amcg101----99,1601,1742Calculado
Vitamin Amcg50,6----99,1601,1742Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,46---11742Atribuído
Thiaminemg0,09-0,060,1221681Analítico
Riboflavinmg0,02-tr0,0421681Analítico
Niacinmgtr-trtr21681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,04-0,050,0221681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg15,54,9712,421,23775,1681Analítico
Folatemcg15,1----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,040,200,811,2034,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
99 - Rodriguez-Amaya DB, Tavares CA. Importance of cis-isomer separation in determining provitamin A in tomato and tomato products. Food Chem. 1992; 45: 297-302.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
700 - Azcue JMP, Pfpiffpr WC, Donangelo CM, et al. Heavy metals in foods from the Paraiba do Sul River Valley, Brazil. J Food Compos Anal. 1988; 1: 250-8.
775 - Della Lucia CM, Campos FM, Oliveira DS, Pinheiro-Sant´Ana HM. Validação de critérios para controle de perdas de vitamina C em hortaliças preparadas em unidade de alimentação e nutrição hospitalar. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 809-16.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).