Code: BRC0036G
Description: Milk, cow, low fat, fluído (average of several samples), Brazil << Leite, vaca, desnatado, fluído (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ155-----Calculado
Energykcal36-----Calculado
Moistureg90,6-89,991,22326,357Analítico
Total carbohydratesg5,14-----Calculado
Available carbohydratesg5,14-----Calculado
Proteinsg3,12-2,983,262326,357Calculado
Lipidsg0,40-0,360,442326,357Analítico
Fiberg0,00---1326Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,750,090,660,833326,357,1681Analítico
Cholesterolmg3,75---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,25---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg119-105133281,1681Analítico
Ironmg0,070,05tr0,125669,1681Analítico
Sodiummg51,1---11681Analítico
Magnesiummg10,3-10,210,3281,1681Analítico
Phosphormg85,4---11681Analítico
Potassiummg140---11681Analítico
Manganesemgtr---01681Analítico
Zincmg0,400,020,380,4121681,1747Analítico
Coppermg0,02---11681Analítico
Seleniummcg3,931,871,196,606669,1006,1745Analítico
Vitamin Amcg10,8----1607Calculado
Vitamin Amcg7,92----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,05---11742Atribuído
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmg0,26---11681Analítico
Niacinmg1,49---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,51---11742Atribuído
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg5,14----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing3,12-2,983,262326,357Calculado

Data source:

81 - Costa MAL. Carotenóides e valores de vitamina A de hortaliças brasileiras in natura e submetidas aos cozimentos convencional e em forno microondas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Saúde Pública; 1994. 90 p.
326 - SA Fábrica de Produtos Alimentícios Vigor. Dados analíticos internos.
357 - Cunha CR, Spadoti LM, Zacarchenco PB, Viotto WH. Efeito do fator de concentração do retentado e na composição e proteólise de queijo minas frescal de baixo teor de gordura fabricado por ultrafiltração. Ciênc Tecnol Aliment. 2002; 22(1): 82-7.
669 - Aleixo PC, Nóbrega JA. Direct determination of iron and selenium in bovine milk by graphite furnace atomic absorption spectrometry. Food Chem. 2003; 83: 457-62.
1006 - Oliveira AP, Neto JAG, Nóbrega JA, et al. Determination of selenium in nutritionally relevant foods by graphite furnace atomic absorption spectrometry using arsenic as internal standard. Food Chem. 2005; 93: 355-60.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).