Code: BRC0037U
Description: Flaxseed, flour (average of different types), BrazilLinum usitatissimum L. << Linhaça, farinha (média de diferentes tipos), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1959 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 472 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 241 | 1,14 | 20,4 | 25,8 | 4 | 1809,1810,1811 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 29,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 38,3 | 4,35 | 35,6 | 43,7 | 4 | 1809,1810,1811 | Analítico |
| Lipids | g | 29,1 | - | - | - | 1 | 1809,1810,1811 | Analítico |
| Fiber | g | 29,1 | - | - | - | 1 | 1811 | Atribuído |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 3,24 | 0,46 | 2,91 | 3,77 | 4 | 1809,1810,1811 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 3,89 | 0,03 | 3,61 | 3,65 | 3 | 1809,1810 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 14,1 | 11,3 | 8,83 | 24,8 | 3 | 1809,1810 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 33,5 | 38,9 | 15,2 | 70,7 | 3 | 1809,1810 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,10 | - | 0,10 | 0,10 | 2 | 1809 | Analítico |
| Calcium | mg | 233 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 5,87 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 37,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 377 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 564 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 805 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 2,44 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 4,82 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 1,36 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 138 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,55 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Niacin | mg | 3,82 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,40 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 41,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 24,1 | - | - | - | 4 | 1809,1810,1811 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1809 - Novello D, Pollonio MAR. Caracterização físico-química e microbiológica da linhaça dourada e marrom (Linum Usitatissimum L.). Rev Inst Adolfo Lutz. 2012; 71(2): 291-300.
1810 - Oliveira DF, Mileski JPF, De Carli CG et al. Farinha de linhaça dourada como substituto de gordura animal em hambúrguer de carne bovina com redução de sódio. Braz J Food Technol. 2014; 17(4): 273-82.
1811 - Simbalista RL, Frota KMG, Soares RAM, Arêas JAG. Effect of storage and processing of Brazilian flaxseed on lipid and lignan content. Food Sci. Technol. 2012; 32(2): 374-80.