Code: BRC0038C
Description: Juice, orange, without sugar added (average different varieties)Citrus sinensis << Suco, laranja, s/ açúcar (média diferentes variedades), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ158-----Calculado
Energykcal37-----Calculado
Moistureg90,40,5889,791,3519,1681Analítico
Total carbohydratesg8,47-----Calculado
Available carbohydratesg8,30-----Calculado
Proteinsg0,690,130,480,84519,1681Analítico
Lipidsg0,110,08tr0,22519,1681Analítico
Fiberg0,170,23tr0,42519,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,320,020,290,36519,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg7,531,305,939,0841681Analítico
Ironmg0,02-tr0,0641681Analítico
Sodiummgtr---41681Analítico
Magnesiummg8,971,577,5910,941681Analítico
Phosphormg17,43,3414,021,941681Analítico
Potassiummg14818,212817241681Analítico
Manganesemg0,020,010,020,0341681Analítico
Zincmgtr-tr0,0341681Analítico
Coppermg0,020,010,010,0241681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg1,73----1051,1607Calculado
Vitamin Amcg0,86----1051,1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,02---11742Atribuído
Thiaminemg0,040,05tr0,1031681Analítico
Riboflavinmg0,01-tr0,0331681Analítico
Niacinmgtr-trtr41681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,020,02tr0,0441681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg69,726,841,394,531681Analítico
Folatemcg24,6----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

19 - Marchini JS, Vitali LH, Jordão JA, et al. Determinação de macronutrientes em alimentos normalmente consumidos pela população brasileira. Rev Inst Adolfo Lutz. 1994; 53(1/2): 11-6.
1051 - Pupin AM, Dennis MJ, Toledo MCF. HPLC analysis of carotenoids in orange juice. Food Chem. 1999; 64: 269-75.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).