Code: BRC0038H
Description: Alcoholic beverage, wine, semi sweet, sparklingVitis vinifera << Bebida alcoólica, vinho, meio doce/doce, espumante, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 410 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 98 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 83,4 | 3,32 | 81,0 | 85,7 | 2 | 238 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 5,51 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 5,51 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alcohol | g | 10,9 | 0,29 | 10,7 | 11,1 | 2 | 238 | Analítico |
Ash | g | 0,18 | 0,00 | 0,18 | 0,18 | 2 | 238 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Calcium | mg | 9,30 | 0,91 | 8,65 | 9,94 | 2 | 238 | Analítico |
Iron | mg | 0,52 | 0,04 | 0,49 | 0,55 | 2 | 238 | Analítico |
Sodium | mg | 5,20 | 1,57 | 4,09 | 6,31 | 2 | 238 | Analítico |
Magnesium | mg | 6,38 | 0,09 | 6,31 | 6,44 | 2 | 238 | Analítico |
Phosphor | mg | 8,54 | 0,11 | 8,46 | 8,61 | 2 | 238 | Analítico |
Potassium | mg | 65,8 | 1,61 | 64,6 | 66,9 | 2 | 238 | Analítico |
Zinc | mg | 0,08 | 0,03 | 0,06 | 0,10 | 2 | 238 | Analítico |
Copper | mg | 0,05 | 0,01 | 0,04 | 0,05 | 2 | 238 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | - |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
238 - Rizzon LA, Miele A, Zanuz MC. Composição química de alguns vinhos espumantes brasileiros. Boletim SBCTA. 1994; 28(1): 25-32.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
