Code: BRC0038H
Description: Alcoholic beverage, wine, semi sweet, sparklingVitis vinifera << Bebida alcoólica, vinho, meio doce/doce, espumante,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 410 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 98 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 83,4 | 3,32 | 81,0 | 85,7 | 2 | 238 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 5,51 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 5,51 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Lipids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Alcohol | g | 10,9 | 0,29 | 10,7 | 11,1 | 2 | 238 | Analítico | 
| Ash | g | 0,18 | 0,00 | 0,18 | 0,18 | 2 | 238 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Calcium | mg | 9,30 | 0,91 | 8,65 | 9,94 | 2 | 238 | Analítico | 
| Iron | mg | 0,52 | 0,04 | 0,49 | 0,55 | 2 | 238 | Analítico | 
| Sodium | mg | 5,20 | 1,57 | 4,09 | 6,31 | 2 | 238 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 6,38 | 0,09 | 6,31 | 6,44 | 2 | 238 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 8,54 | 0,11 | 8,46 | 8,61 | 2 | 238 | Analítico | 
| Potassium | mg | 65,8 | 1,61 | 64,6 | 66,9 | 2 | 238 | Analítico | 
| Manganese | mg | 0,23 | 0,01 | 0,22 | 0,24 | 2 | 238 | Analítico | 
| Zinc | mg | 0,08 | 0,03 | 0,06 | 0,10 | 2 | 238 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,05 | 0,01 | 0,04 | 0,05 | 2 | 238 | Analítico | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Thiamine | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Niacin | mg | 0,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido | 
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - | 
| Vegetable protein | g | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | - | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - | 
Data source:
238 - Rizzon LA, Miele A, Zanuz MC. Composição química de alguns vinhos espumantes brasileiros. Boletim SBCTA. 1994; 28(1): 25-32.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/