Code: BRC0038U
Description: Flaxseed brown, flour, BrazilLinum usitatissimum L. << Linhaça marrom, farinha, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1985 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 482 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 4,70 | - | - | - | 1 | 1811 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 34,4 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 20,4 | - | - | - | 1 | 1811 | Analítico |
| Lipids | g | 36,8 | - | - | - | 1 | 1811 | Analítico |
| Fiber | g | 34,5 | - | - | - | 1 | 1811 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 3,63 | - | - | - | 1 | 1811 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 4,39 | - | - | - | 1 | 1809 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 8,55 | - | - | - | 1 | 1809 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 15,0 | - | - | - | 1 | 1809 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1809 | Atribuído |
| Calcium | mg | 235 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 5,91 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 37,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 380 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 568 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 810 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 2,45 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 4,85 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 1,37 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 139 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,55 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Niacin | mg | 3,85 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,40 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 41,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 20,4 | - | - | - | 1 | 1811 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1809 - Novello D, Pollonio MAR. Caracterização físico-química e microbiológica da linhaça dourada e marrom (Linum Usitatissimum L.). Rev Inst Adolfo Lutz. 2012; 71(2): 291-300.
1811 - Simbalista RL, Frota KMG, Soares RAM, Arêas JAG. Effect of storage and processing of Brazilian flaxseed on lipid and lignan content. Food Sci. Technol. 2012; 32(2): 374-80.