Code: BRC0039G
Description: Milk, cow, whole, powder (average of several samples), Brazil << Leite, vaca, integral, em pó (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ2081-----Calculado
Energykcal497-----Calculado
Moistureg3,080,392,703,63441,79,228,321,1681Analítico
Total carbohydratesg39,0-----Calculado
Available carbohydratesg39,0-----Calculado
Proteinsg26,00,4625,426,5441,79,228,321,1681Calculado
Lipidsg26,41,0924,827,0441,79,228,321,1681Analítico
Fiberg0,00-0,000,002321Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg5,550,464,875,80441,79,228,321,1681Analítico
Cholesterolmg83,7---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg16,0---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg6,97---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,49---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,92---11681Analítico
Calciummg886---11681Analítico
Ironmg0,52---11681Analítico
Sodiummg321---11681Analítico
Magnesiummg77,1---11681Analítico
Phosphormg1237---11681Analítico
Potassiummg1127---11681Analítico
Manganesemgtr---11681Analítico
Zincmg2,72---11681Analítico
Coppermg0,11---11681Analítico
Seleniummcg16,2----1742Atribuído
Vitamin Amcg329----298,536,1742,1681Calculado
Vitamin Amcg325----298,536,1742,1681Calculado
Vitamin Dmcg0,50---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,57----1742Atribuído
Thiaminemg0,24---11681Analítico
Riboflavinmg1,02---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,23---11742Atribuído
Vitamin Cmg8,55---11742Atribuído
Folatemcg36,8----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing26,00,4625,426,5441,79,228,321,1681Calculado

Data source:

41 - Valle JLE, Dender AGFV, Figueiredo IB. Conservação do queijo prato à temperatura de subcongelação. Boletim ITAL. 1985; 22(3): 371-8.
79 - Silveira NVV, Rodas MAB, Aued-Pimentel S, Saruwtari JH. Avaliação de parâmetros físicos químicos na detecção do extrato de soja em misturas lácteas. Rev Inst Adolfo Lutz. 1992; 52(1/2): 77-81.
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
298 - Bianchini R. Análise de vitaminas e alfa-caroteno em leite bovino [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 161 p.
321 - Nestlé Indústria e Comércio Ltda. Dados analíticos internos.
536 - Bianchini R, Penteado MVC. Teores de retinol, b-caroteno e a-tocoferol em leites bovinos comercializados na cidade de São Paulo. Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 349-55.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).