Code: BRC0039U
Description: Flaxseed golden, flour, raw, BrazilLinum usitatissimum L. << Linhaça dourada, farinha, crua, Linum usitatissimum L, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ2100-----Calculado
Energykcal509-----Calculado
Moistureg5,74---21809,1810Analítico
Total carbohydratesg27,3-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg24,4---21809,1810Analítico
Lipidsg39,7---21809,1810Analítico
Fiberg27,3-----Atribuído
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,91---21809,1810Analítico
Cholesterolmg0,00------
Total saturated fatty acidsg4,02---21809,1810Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg9,83---21809,1810Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg16,9---21809,1810Analítico
Trans fatty acidsg0,11---11809Analítico
Calciummg232----1742Atribuído
Ironmg5,85----1742Atribuído
Sodiummg37,4----1742Atribuído
Magnesiummg376----1742Atribuído
Phosphormg562----1742Atribuído
Potassiummg802----1742Atribuído
Manganesemg2,43----1742Atribuído
Zincmg4,79----1742Atribuído
Coppermg1,36----1742Atribuído
Seleniummcg137----1742Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,54----1742Atribuído
RiboflavinmgNA------
Niacinmg3,80----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,40----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin CmgNA----1742Atribuído
Folatemcg41,5----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing24,4---21809,1810Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1809 - Novello D, Pollonio MAR. Caracterização físico-química e microbiológica da linhaça dourada e marrom (Linum Usitatissimum L.). Rev Inst Adolfo Lutz. 2012; 71(2): 291-300.
1810 - Oliveira DF, Mileski JPF, De Carli CG et al. Farinha de linhaça dourada como substituto de gordura animal em hambúrguer de carne bovina com redução de sódio. Braz J Food Technol. 2014; 17(4): 273-82.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).