Code: BRC0040B
Description: Squash, Zucchini, unpeeled, boiled, drained, without oil, unsalted, BrazilCurcubita pepo L. << Abobrinha, italiana, c/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 59 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 14 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 95,5 | - | 95,2 | 95,8 | 2 | 3,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 2,82 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,32 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,99 | - | 0,85 | 1,13 | 2 | 3,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,23 | - | 0,20 | 0,36 | 2 | 3,1681 | Analítico |
Fiber | g | 1,51 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,43 | - | 0,42 | 0,45 | 2 | 3,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 15,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 0,79 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 16,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 21,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 119 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,24 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,08 | - | - | - | - | - | Calculado |
Vitamin A | mcg | 76,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Vitamin A | mcg | 38,2 | - | - | - | - | - | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 2,02 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 26,2 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
3 - Derivi SCN, Mendez MHM, Rodrigues MCR, Fernandes ML. A fração "fibra da dieta" em alimentos crus e processados. Arch Latinoam Nutr. 1988; 38(4): 965-78.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
