Code: BRC0040G
Description: Milk, cow, whole, powder, BrazilNinho, << Leite, vaca, integral, instantâneo, em pó, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ2091-----Calculado
Energykcal500-----Calculado
Moistureg3,00---1322Analítico
Total carbohydratesg38,3-----Calculado
Available carbohydratesg38,3-----Calculado
Proteinsg26,0---1322Calculado
Lipidsg27,0---1322Analítico
Fiberg0,00---1322Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg5,75---1322Analítico
Cholesterolmg85,6----1681Analítico
Total saturated fatty acidsg16,4----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg7,13----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,50----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,94----1681Analítico
Calciummg887----1681Analítico
Ironmg0,52----1681Analítico
Sodiummg322----1681Analítico
Magnesiummg77,2----1681Analítico
Phosphormg1238----1681Analítico
Potassiummg1128----1681Analítico
Manganesemgtr----1681Analítico
Zincmg2,72----1681Analítico
Coppermg0,11----1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg295----298,536Atribuído
Vitamin Amcg287----298,536Atribuído
Vitamin Dmcg0,51----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,59----1742Atribuído
Thiaminemg0,24----1681Analítico
Riboflavinmg1,02----1681Analítico
Niacinmgtr----1681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,23----1742Atribuído
Vitamin Cmg8,55----1742Atribuído
Folatemcg36,8----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing26,0---1322Calculado

Data source:

298 - Bianchini R. Análise de vitaminas e alfa-caroteno em leite bovino [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 161 p.
322 - Danone SA. Dados analíticos internos.
536 - Bianchini R, Penteado MVC. Teores de retinol, b-caroteno e a-tocoferol em leites bovinos comercializados na cidade de São Paulo. Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 349-55.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).