Code: BRC0041B
Description: Potato, peeled, boiled, drained, without oil, unsalted, BrazilSolanum tuberosum L. << Batata, inglesa, s/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ220-----Calculado
Energykcal51-----Calculado
Moistureg85,9-85,486,414,247,1681Analítico
Total carbohydratesg12,3-----Calculado
Available carbohydratesg10,8-----Calculado
Proteinsg1,33-1,171,5014,247,1681Analítico
Lipidsg0,05-tr0,1014,247,1681Analítico
Fiberg1,47-1,341,6014,247,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,45-0,400,5114,247,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,64---11681Analítico
Ironmg0,20---11681Analítico
Sodiummg2,37---11681Analítico
Magnesiummg5,62---11681Analítico
Phosphormg25,2---11681Analítico
Potassiummg23216,216119741561Analítico
Zincmg0,19---11681Analítico
Coppermg0,06---11681Analítico
Seleniummcg0,20-----Calculado
Vitamin Amcgtr----1742Calculado
Vitamin Amcgtr----1742Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgtr----1742Atribuído
Thiaminemg0,05---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,09---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg3,89---11681Analítico
Folatemcg5,64----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing1,33-1,171,5014,247,1681Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
1561 - Copetti C, Oliveira VR, Kirinus P. Avaliação da redução de potássio em hortaliças submetidas a diferentes métodos de cocção para possível utilização na dietoterapia renal. Rev Nutr. 2010; 23(5): 831-8.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).