Code: BRC0041B
Description: Potato, peeled, boiled, drained, without oil, unsalted, BrazilSolanum tuberosum L. << Batata, inglesa, s/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 220 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 51 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 85,9 | - | 85,4 | 86,4 | 1 | 4,247,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 12,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 10,8 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,33 | - | 1,17 | 1,50 | 1 | 4,247,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,05 | - | tr | 0,10 | 1 | 4,247,1681 | Analítico |
Fiber | g | 1,47 | - | 1,34 | 1,60 | 1 | 4,247,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,45 | - | 0,40 | 0,51 | 1 | 4,247,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 3,64 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 2,37 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 5,62 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 25,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 232 | 16,2 | 161 | 197 | 4 | 1561 | Analítico |
Zinc | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,20 | - | - | - | - | - | Calculado |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 3,89 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 5,64 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 1,33 | - | 1,17 | 1,50 | 1 | 4,247,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.247 - Filisetti-Cozzi TMCC, Lajolo FM. Fibra alimentar insolúvel, solúvel e total em alimentos brasileiros. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1991; 27(1): 85-99.
1561 - Copetti C, Oliveira VR, Kirinus P. Avaliação da redução de potássio em hortaliças submetidas a diferentes métodos de cocção para possível utilização na dietoterapia renal. Rev Nutr. 2010; 23(5): 831-8.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
