Code: BRC0041E
Description: Fish, anchovy, fillet, fresh (imported date)Engraulis encrasicolus << Peixe, água salgada, anchova, filé, fresco (dado importado), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ745-----Calculado
Energykcal179-----Calculado
Moistureg69,4----103,104Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg16,8----103,104Calculado
Lipidsg12,4----103,104Analítico
Fiberg0,00----1742Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,09----103,104Analítico
Cholesterolmg154----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg3,29----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg3,04----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg4,20----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg169----1742Atribuído
Ironmg3,74----1742Atribuído
Sodiummg119----1742Atribuído
Magnesiummg47,1----1742Atribuído
Phosphormg200----1742Atribuído
Potassiummg440----1742Atribuído
Manganesemg0,08----1742Atribuído
Zincmg1,98----1742Atribuído
Coppermg0,24----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg38,5----1742Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,46----1742Atribuído
Thiaminemg0,06----1742Atribuído
Riboflavinmg0,29----1742Atribuído
Niacinmg16,1----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,16----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,71----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg10,3----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing16,80,11---103,104-

Data source:

103 - Gonçalves AA, Prentice-Hernández C. Defumação líquida de anchova (Pomatus saltatrix): efeito do processamento nas propriedades químicas e microbiológicas. Ciênc Tecnol Aliment. 1998; 18(4): 438-43.
104 - Golçalves AA, Prentice-Hernández C. Defumação líquida da anchova (Pomatomus saltatrix): estabilidade lipídica durante o processamento e o armazenamento. Rev Inst Adolfo Lutz. 1999; 58(1): 69-78.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

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