Code: BRC0042C
Description: Natural juice, orange var. Pera, without sugar added (without dilution in water)Citrus sinensis << Suco natural, laranja var. Pera, s/ açúcar (sem diluição em água), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ143-----Calculado
Energykcal33-----Calculado
Moistureg91,3---11681Analítico
Total carbohydratesg7,55-----Calculado
Available carbohydratesg7,55-----Calculado
Proteinsg0,74---11681Analítico
Lipidsg0,07---11681Analítico
Fibergtr---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,34---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01-----Assumido
Total monounsaturated fatty acidsg0,01-----Assumido
Total polyunsaturated fatty acidsg0,02-----Assumido
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg7,37---11681Analítico
Ironmgtr---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg7,59---11681Analítico
Phosphormg14,0---11681Analítico
Potassiummg148---11681Analítico
Manganesemg0,03---11681Analítico
Zincmgtr---11681Analítico
Coppermg0,01---11681Analítico
Seleniummcg0,30----1745Atribuído
Vitamin Amcg2,31----1051,1607Calculado
Vitamin Amcg1,15----1051,1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,02----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg73,3---11681Analítico
Folatemcg22,3----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

1051 - Pupin AM, Dennis MJ, Toledo MCF. HPLC analysis of carotenoids in orange juice. Food Chem. 1999; 64: 269-75.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).