Code: BRC0042E
Description: Fish, saltwater, tuna, fresh, BrazilThunnus thynnus << Peixe, água salgada, atum, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 466 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 109 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 72,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,04 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,04 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 25,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Lipids | g | 0,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,31 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 47,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 0,50 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 7,30 | - | 6,69 | 7,90 | 2 | 123,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 1,27 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 30,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 29,0 | - | 25,7 | 32,2 | 2 | 123,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 253 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 307 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,40 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 20,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 20,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | 1,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 5,94 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 8,19 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 1,74 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 25,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Data source:
123 - Hense H, Kieckbusch TG. Congelamento de cação com transmissão de calor unidirecional: 1- Dados Experimentais. Boletim SBCTA. 1994; 27(2): 118-27.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/