Code: BRC0042T
Description: Soy, beverage (average of several flavours), BrazilGlycine max L. << Soja, extrato, bebida (média de diferentes sabores), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ236-----Calculado
Energykcal55-----Calculado
Moistureg87,129,483,691,37332,409,1613,1681Analítico
Total carbohydratesg9,67-----Calculado
Available carbohydratesg9,54-----Calculado
Proteinsg1,760,831,213,087332,409,1613,1681Analítico
Lipidsg1,160,580,771,615332,1681Analítico
Fiberg0,120,170,000,373409,1681Analítico
AlcoholgNA------
Ashg0,290,170,110,507332,409,1613,1681Analítico
Cholesterolmg0,00----1742Assumido
Total saturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,30---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,60---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg16,5---11681Analítico
Ironmg0,43---11681Analítico
Sodiummg56,5---11681Analítico
Magnesiummg15,5---11681Analítico
Phosphormg52,9---11681Analítico
Potassiummg121---11681Analítico
Manganesemg0,15---11681Analítico
Zincmg0,28---11681Analítico
Coppermg0,08---11681Analítico
Seleniummcg0,45---11006Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg38,8----1742Assumido
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugargNA------
Added fatg0,00------
Vegetable proteing1,760,831,213,087332,409,1613,1681-
Animal proteing0,00------

Data source:

332 - Yakult SA Indústria e Comércio. Dados analíticos internos.
409 - Berno LI, Guimarães-Lopes TG, Canniatti-Brazaca SG. Avaliação da composição centesimal, digestibilidade e atividade inibitória de tripsina em produtos derivados de soja (Glycine max). Alim Nutr. 2007; 18(3): 277-82.
1006 - Oliveira AP, Neto JAG, Nóbrega JA, et al. Determination of selenium in nutritionally relevant foods by graphite furnace atomic absorption spectrometry using arsenic as internal standard. Food Chem. 2005; 93: 355-60.
1613 - Silva SR. Composição de carotenóides de produtos de maracujá, manga e açaí [tese]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2002. 139 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).