Code: BRC0044B
Description: Beetroot, peeled, boiled, drained, without oil, unsalted, brazilBeta vulgaris L. << Beterraba, s/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 112 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 26 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 91,8 | - | 90,6 | 93,0 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 6,29 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 4,25 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,23 | - | 1,16 | 1,29 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,09 | - | 0,09 | 0,09 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,04 | - | 1,88 | 2,20 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Alcohol | g | - | - | - | - | - | - | - |
Ash | g | 0,62 | - | 0,44 | 0,81 | 2 | 4,51,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 13,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 19,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 14,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 26,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 214 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,31 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,18 | - | - | - | - | 1745 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 1,78 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 0,89 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 1,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 50,9 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
