Code: BRC0044B
Description: Beetroot, peeled, boiled, drained, without oil, unsalted, brazilBeta vulgaris L. << Beterraba, s/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ112-----Calculado
Energykcal26-----Calculado
Moistureg91,8-90,693,024,51,1681Analítico
Total carbohydratesg6,29-----Calculado
Available carbohydratesg4,25-----Calculado
Proteinsg1,23-1,161,2924,51,1681Analítico
Lipidsg0,09-0,090,0924,51,1681Analítico
Fiberg2,04-1,882,2024,51,1681Analítico
Alcoholg-------
Ashg0,62-0,440,8124,51,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg13,3---11681Analítico
Ironmg0,21---11681Analítico
Sodiummg19,9---11681Analítico
Magnesiummg14,4---11681Analítico
Phosphormg26,3---11681Analítico
Potassiummg214---11681Analítico
Manganesemg0,17---11681Analítico
Zincmg0,31---11681Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
Seleniummcg0,18----1745Calculado
Vitamin Amcg1,78----1742Calculado
Vitamin Amcg0,89----1742Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,02----1742Atribuído
Thiaminemg0,08---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Cmg1,08---11681Analítico
Folatemcg50,9----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).