Code: BRC0044G
Description: Milk, cow, whole, UHT (average of several samples), Brazil << Leite, vaca, integral, UHT (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ274-----Calculado
Energykcal65-----Calculado
Moistureg86,7---1326Analítico
Total carbohydratesg7,16-----Calculado
Available carbohydratesg7,16-----Calculado
Proteinsg2,350,881,722,972326,1006Calculado
Lipidsg3,04---1228Analítico
Fiberg0,00---2326,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,780,020,760,792326,1681Analítico
Cholesterolmg10,5---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,40---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,70---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,02---11681Analítico
Calciummg10721,092,91222801,1681Analítico
Ironmgtr---11681Analítico
Sodiummg63,8---11681Analítico
Magnesiummg10,00,549,6410,42801,1681Analítico
Phosphormg82,0---11681Analítico
Potassiummg133---11681Analítico
Manganesemgtr---11681Analítico
Zincmg0,370,020,350,3821681Analítico
Coppermg0,02---11681Analítico
Seleniummcg6,944,371,0310,16669,1006,1745Analítico
Vitamin Amcg43,6---1298,536Analítico
Vitamin Amcg42,6----298,536Analítico
Vitamin Dmcg1,19----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,09---1298,536Analítico
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmg0,24---11681Analítico
Niacinmg1,52---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,51----1742Atribuído
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg5,51----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing2,350,881,722,972326,1006Calculado

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
298 - Bianchini R. Análise de vitaminas e alfa-caroteno em leite bovino [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 161 p.
326 - SA Fábrica de Produtos Alimentícios Vigor. Dados analíticos internos.
536 - Bianchini R, Penteado MVC. Teores de retinol, b-caroteno e a-tocoferol em leites bovinos comercializados na cidade de São Paulo. Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 349-55.
669 - Aleixo PC, Nóbrega JA. Direct determination of iron and selenium in bovine milk by graphite furnace atomic absorption spectrometry. Food Chem. 2003; 83: 457-62.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1006 - Oliveira AP, Neto JAG, Nóbrega JA, et al. Determination of selenium in nutritionally relevant foods by graphite furnace atomic absorption spectrometry using arsenic as internal standard. Food Chem. 2005; 93: 355-60.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).