Code: BRC0047E
Description: Fish, saltwater, blue shark/dogfish, fresh (average of samples species), BrazilCarcharhinus plumbeus << Peixe, água salgada, cação, cru (média de diferentes espécies), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ350-----Calculado
Energykcal82-----Calculado
Moistureg79,13,3274,285,38123,1514,1681Analítico
Total carbohydratesg1,87-----Calculado
Available carbohydratesg1,87-----Calculado
Proteinsg17,32,8913,320,24123,1681Calculado
Lipidsg0,670,280,290,954123,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,050,150,911,244123,1681Analítico
Cholesterolmg36,1---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg8,55-8,408,702801,1681Analítico
Ironmg0,20---11681Analítico
Sodiummg176----1681Atribuído
Magnesiummg21,3-19,323,32801,1681Analítico
Phosphormg181---11681Analítico
Potassiummg299---11681Analítico
Manganesemg0,04---11681Analítico
Zincmg0,35-0,320,3221681,1747Analítico
Coppermg0,13---11681Analítico
Seleniummcg31,312,811,345,051514,1747Analítico
Vitamin Amcg6,00---11681Atribuído
Vitamin Amcg6,00---11681Atribuído
Vitamin Dmcg0,09----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,15----1742Atribuído
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg1,31---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,18----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg2,37----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing17,32,8913,320,24123,1681Analítico

Data source:

123 - Hense H, Kieckbusch TG. Congelamento de cação com transmissão de calor unidirecional: 1- Dados Experimentais. Boletim SBCTA. 1994; 27(2): 118-27.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1514 - Tenuta Filho A, Macedo LFL, Favaro DIT. Concentração e retenção do selênio em peixes marinhos. Ciênc Tecnol Aliment. 2010; 30(Supl 1): 210-4.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).