Code: BRC0047G
Description: Cheese, bufala and cow´s milk, mozzarella, Brazil << Queijo, leite de vaca e búfala, muçarela (mussarela, muzarela, mozarela), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1291-----Calculado
Energykcal310-----Calculado
Moistureg49,55,4145,753,324,598Analítico
Total carbohydratesg3,35-----Calculado
Available carbohydratesg3,35-----Calculado
Proteinsg21,4---1598Analítico
Lipidsg23,5---1598Analítico
FibergNA---1598Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,22---1598Analítico
Cholesterolmg74,3----1681Analítico
Total saturated fatty acidsg13,3----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg5,56----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,46----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,80----1681Analítico
Calciummg246---1598Analítico
Ironmg0,28----1681Analítico
Sodiummg537----1681Analítico
Magnesiummg21,8----1681Analítico
Phosphormg434----1681Analítico
Potassiummg57,2----1681Analítico
Manganesemg0,03----1681Analítico
Zincmg3,26----1681Analítico
Coppermg0,08----1681Analítico
Seleniummcg13,8----1681,1742Calculado
Vitamin Amcg112----1681,1742Calculado
Vitamin Amcg104----1681,1742Calculado
Vitamin Dmcg0,37----1765Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,18----1742Atribuído
Thiaminemgtr----1681Analítico
Riboflavinmg0,19----1681Analítico
Niacinmgtr----1681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,30----1765Assumido
Vitamin Cmg0,00---11681Analítico
Folatemcg7,07----1765Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing21,4---1598Analítico

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
598 - Verruma-Bernardi MR, Damásio MH, Valle JLE, Oliveira AJ. Elaboração do queijo mozarela de leite de búfala pelos métodos tradicional e da acidificação direta. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 138-44.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1765 - Australian Food Composition Database. Nutrient tables for use in Australia (NUTTAB). 2015. Disponível em:https://www.foodstandards.gov.au/science/monitoringnutrients/afcd/Pages/foodsearch.aspx

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).