Code: BRC0048C
Description: Mango, ´Tommy Atkins´, pulp, raw, BrazilMangifera indica L. << Manga, Tommy Atkins, polpa, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ221-----Calculado
Energykcal52-----Calculado
Moistureg85,8---11681Analítico
Total carbohydratesg12,8-----Calculado
Available carbohydratesg10,7-----Calculado
Proteinsg0,86---11681Calculado
Lipidsg0,22---11681Analítico
Fiberg2,07---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,34---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,10----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr----1681Atribuído
Trans fatty acidsgtr----1681Atribuído
Calciummg7,64---11681Analítico
Ironmg0,08---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg7,40---11681Analítico
Phosphormg13,8---11681Analítico
Potassiummg138---11681Analítico
Manganesemg0,34---11681Analítico
Zincmg0,08---11681Analítico
Coppermg0,06---11681Analítico
Seleniummcg0,90----1745Atribuído
Vitamin Amcg180----102,1607Calculado
Vitamin Amcg90,4----102,1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,52----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,04---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg7,94---11681Analítico
Folatemcg36,9----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,86---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

102 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Occurrence of cis-isomers of provitamin A in Brazilian fruits. J Agric Food Chem. 1994; 42: 1306-13.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).