Code: BRC0049B
Description: Potato, fried, chips, with saltSolanum tuberosum L. << Batata, chips, frita, c/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 2256 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 541 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 3,63 | - | 2,70 | 4,56 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 51,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 47,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 5,44 | - | 5,30 | 5,58 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Lipids | g | 35,8 | - | 34,9 | 36,6 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Fiber | g | 4,00 | - | 2,46 | 5,54 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 3,61 | - | 3,33 | 3,88 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1741 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 15,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 13,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 4,61 | - | - | - | 1 | 1681 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,16 | - | - | - | 1 | 1681 | Atribuído |
Calcium | mg | 11,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,72 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 624 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 24,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 99,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 1042 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 2,46 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 11,0 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 2,69 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 29,6 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1741 - LIVRE LIVRE
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
