Code: BRC0049C
Description: Cashew, pulp, raw, Brazil (average of several samples)Anacardium occidentale L. << Caju, polpa, in natura, Brasil (média de várias amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ182-----Calculado
Energykcal43-----Calculado
Moistureg88,3-88,188,521,51,174,1681Analítico
Total carbohydratesg10,1-----Calculado
Available carbohydratesg7,80-----Calculado
Proteinsg0,77-0,570,9721,51,174,1681Calculado
Lipidsg0,49-0,330,6421,51,174,1681Analítico
Fiberg2,34-1,682,9921,51,174,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,30-0,300,3021,51,174,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgNA------
Total monounsaturated fatty acidsgNA------
Total polyunsaturated fatty acidsgNA------
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg1,39---11681Analítico
Ironmg0,15---11681Analítico
Sodiummg2,92---11681Analítico
Magnesiummg9,94---11681Analítico
Phosphormg15,4---11681Analítico
Potassiummg121---11681Analítico
Manganesemg0,12---11681Analítico
Zincmg0,09---11681Analítico
Coppermg0,07---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg17,4----302,699Calculado
Vitamin Amcg8,69----302,699Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg25737,9218305577,1681Analítico
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

1 - Guedes ZBL, Oriá HF. Valor nutritivo de frutos comestíveis do Ceará. Rev Bras Ciênc Farm. 1978; 59(2): 91-7.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
77 - Aldrigue ML. Desenvolvimento e validação de metodologia analítica, utilizando a CLAE, para determinação de vitamina C em frutas e seus principais produtos [tese]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1998. 180 p.
174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.
302 - Rodriguez-Amaya DB. Assessment of the provitamin A contents of foods - the Brazilian experience. J Food Compos Anal. 1996; 9: 196-229.
699 - Assunção RB, Mercadante AZ. Carotenoids and ascorbic acid from cashew apple (Anacardium occidentale L.): variety and geographic effects. Food Chem. 2003; 81: 495-502.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).