Code: BRC0049E
Description: Fish, saltwater, croaker, fresh, BrazilMicropogon furnieri << Peixe, água salgada, corvina, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ370-----Calculado
Energykcal87-----Calculado
Moistureg79,1---262Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg18,4---262Calculado
Lipidsg1,58----62Atribuído
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,08---262Analítico
Cholesterolmg67,1---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,70---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,50---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg14,2----1742Atribuído
Ironmg0,38---11681Analítico
Sodiummg68,0---11681Analítico
Magnesiummg23,8---11681Analítico
Phosphormg183---11681Analítico
Potassiummg338---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg0,36---11681Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
Seleniummcg62,0---11514Analítico
Vitamin Amcg65,0---11681Analítico
Vitamin Amcg65,0---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,66----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,22----1742Atribuído
Thiaminemg0,12----1742Atribuído
Riboflavinmg0,05----1742Atribuído
Niacinmg2,62----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg2,36----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg14,2----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,4---262Analítico

Data source:

62 - Badolato ESG, Carvalho JB, Amaral-Mello MRP, et al. Composição centesimal de ácidos graxos e valor calórico de cinco espécies de peixes marinhos nas diferentes estações do ano. Rev Inst Adolfo Lutz. 1994; 54(1): 27-35.
1514 - Tenuta Filho A, Macedo LFL, Favaro DIT. Concentração e retenção do selênio em peixes marinhos. Ciênc Tecnol Aliment. 2010; 30(Supl 1): 210-4.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).